لیست قیمت تلویزیون سونی
تلویزیون های سونی چه در فروشگاههای اینترنتی و چه در فروشگاههای فیزیکی تنوع زیادی دارند و رویارویی با مدلها و ویژگیهای مختلف، میتواند تصمیمگیری برای خرید تلویزیون را سخت کند. سونی هم مانند سایر تولیدکنندگان تلویزیون، زبان بازاریابی مخصوص به خود را دارد. اگر میخواهید با مفهوم X-Reality Pro یا تراشه Bravia XR سونی یا فناوری Full Array آشنا شوید، این مطلب زومیت را از دست ندهید.
در انتخاب و خرید تلویزیون سونی باید به چه نکاتی توجه کرد؟ چگونه بهترین تلویزیون سونی را برای خود انتخاب کنیم؟ تلویزیونهای LCD معمولا گزینههای مقرون بهصرفهای هستند اما مدلهای OLED با قیمتی بیشتر، بهطرز فوقالعادهای باریک هستند و زاویه دید خوبی دارند. سونی در محصولات جدید خود، تلویزیون QD-OLED و 8K هم معرفی کرده است.
تلویزیون سونی 55X90L |
تلویزیون ال ای دی سونی بهتر است یا تلویزیون OLED؟
اگر تلویزیون های سونی را بر اساس نوع صفحه نمایش تقسیمبندی کنیم، این کمپانی ژاپنی بهطور کلی از دو نوع پنل OLED و LCD برای ساخت تلویزیونهای خود استفاده میکند که هرکدام ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند؛ پنلهای اولد سونی را عموما ال جی تامین میکند. پنل اولد میتواند تاریکی مطلق را نمایش دهد و با توجه به روشنایی صفحه نمایش، کنتراست بیشتری داشته باشد. میلیونها پیکسل در هر تلویزیون سونی با پنل OLED تعبیه شده است که هرکدام بهطور مجزا نوردهی و کنترل میشوند. به این ترتیب عمق رنگ و کنتراست برای تصاویر تقویت شده و میتوان جزئیات و بافتهای واضحتری را در صحنههای تاریک نمایش داد.
خرید تلویزیون سونی با پنل OLED برای تماشای فیلم و سریال، بازی و محتوای HDR پیشنهاد میشود. تلویزیون های OLED سونی که به تراشه XR مجهز هستند تا به بهترین شکل تصاویر و ویدئوها را پردازش کنند. همچنین این تراشه اشباع رنگ و روشنایی هر تصویر را تجزیه و تحلیل میکند تا بتواند سایههایی طبیعی همراه با جزئیات را نمایش دهد.
اجازه دهید پیش از تلویزیون ال ای دی سونی، LCD را توضیح دهیم. تلویزیون LCD سونی برخلاف اولد از نور پسزمینه برای نمایش تصاویری روشن و رنگارنگ استفاده میکند. تلویزیونهایی که با نام تلویزیون ال ای دی در بازار فروخته میشوند در واقع از نوع LED-LCD هستند که استفاده از لغت LED به شیوهی نوردهی آن مرتبط میشود.
مینی ال ای دی چیست و چه تأثیری در قیمت تلویزیون سونی دارد؟
در تلویزیونهای Mini LED سونی، ال ای دی های کوچک مناطق مختلفی از نور پسزمینه را کنترل میکنند. بنابراین سوژههای تاریک و روشن از وضوح و روشنایی مناسبی برخوردار هستند. از آنجا که مینی الایدیها بسیار کوچکتر و متراکمتر از ال ای دی تلویزیونهای معمولی هستند، به کنترل بسیار دقیقتری نیاز دارند. در تلویزیون مینی LED نشت نور بسیار کم است و صحنههای درخشان تا حد زیادی خیرهکننده، رنگهای مشکی همان مشکی و تُنهای میانی، طبیعی دیده میشوند. در حقیقت از نظر نوردهی این نوع تلویزیونها بین الایدیها و الودها قرار میگیرند
تلویزیون سونی Full Array در واقع همان LCD است که با تعداد زیادی ال ای دی در سراسر صفحه نمایش نوردهی میشود. با استفاده از این روش میتوان قدرت و شدت LED را با توجه به تصویر در حال پخش تنظیم کرد. بنابراین نور به جایی منتقل میشود که بیشتر مورد نیاز است و قسمتهای تاریک، نور بسیار کمتری دارند. نتیجهی این کار بهبود کنتراست و تولید تصویری نزدیک به واقعیت است. تلویزیون Mini LED و Full Array سونی حتی در فضاهای بسیار روشن هم از نظر کنترل نور پسزمینه و کنتراست عالی عمل میکند.
فناوری پنل QD-OLED سونی جای بحث دارد و به معنی پنل اولد با کوانتوم دات است. در واقع سونی از فناوری Quantum Dot که معمولا در یک تلویزیون با نور پسزمینه شاهد آن هستیم، در یک تلویزیون بدون نور پسزمینه اولد استفاده کرده است. تلویزیونهای LED معمولا روشنتر هستند، چون لایهای از لامپهای ریز ال ای دی در پشت صفحه نمایش وجود دارد. OLED نقاط ضعفی هم دارد و سازندگان راههای مختلفی را برای تقویت رنگ در تلویزیونهای OLED امتحان کردهاند؛ اما مشکل تمام آن فیلترها این است که روی روشنایی اثر میگذارند. به نظر میرسد که QD-OLED میتواند بدون کاهش روشنایی، عمق رنگها را هم حفظ کند.
ابعاد مناسب و بهترین قیمت تلویزیون سونی
هنگام انتخاب اندازه ایدهآل تلویزیون، ملاحظاتی را باید رعایت کرد. برای خرید و استفاده از یک تلویزیون بزرگ به اتاقی بزرگتر نیاز ندارید بلکه فاصلهی شما تا آن مهم است. چرا فاصله اهمیت دارد؟ تلویزیونهای 4K با رزولوشن بالا تصاویر واضحی را تولید میکنند و حتی زمانی که نزدیک تلویزیون بنشینید مشکلی در کیفیت تصویر مشاهده نخواهید کرد. سونی توصیه میکند ارتفاع تلویزیون دو سوم فاصله بین آن تا موقعیت تماشای شما باشد.
تلویزیون ال ای دی سونی با ابعاد 32 اینچ را به ندرت میتوان در بازار پیدا کرد. سونی عموما در این سری از پنلهای IPS یا VA با شیوه نوردهی Direct LED بهره میبرد. هرچند که رزولوشن 1366 در 768 پیکسل آن نیز در برابر سایر مدلها حرفی برای گفتن ندارد. تلویزیونهای 40 اینچی این برند کرهای اما با وضوح Full HD عرضه شدهاند و احتمالا آنها نیز برای خرید دسترس نیستند. تلویزیون سونی ارزان که امکانات مناسبی هم داشته باشد از بازهی 43 اینچ به بالا شروع میشود. تلویزیونهای 43 تا 50 اینچ سونی در گذشته با وضوح 1080p هم تولید و عرضه میشدند اما در سالهای اخیر به رزولوشن 4K ارتقاء پیدا کردهاند.
متنوعترین و شاید محبوبترین ابعاد برای تلویزیون سونی 55 اینچ است. قیمت تلویزیون سونی در ابعاد 65، 75 و 85 اینچ مطابق انتظار افزایش مییابد و اگر قصد خرید تلویزیون OLED را داشته باشید، باید بودجهی بیشتری برای آن در نظر بگیرید.
تفاوت تماشای فیلم در پنل OLED و تلویزیون ال ای دی سونی
فیلمها صحنههای تاریک زیادی دارند و داشتن تلویزیونی با توانایی نمایش سیاهی مطلق و کنتراست بالا میتواند تجربهی تماشای فیلم را متفاوت کند. تلویزیون ال ای دی سونی ردههای مختلفی دارند ولی در مجموع این گونه تلویزیونها نسبت به اولدها پایینردهتر محسوب میشوند. توانایی تولید رنگهای زنده و کنتراست عالی به معنی یک تجربهی بی نظیر در محتوای HDR است.
اما در مسابقات ورزشی به چه صورت است؟ مشکل اصلی در هنگام تماشای ورزشهای سریع مانند فوتبال و مسابقات اتومبیلرانی، تار شدن تصویر است. تلویزیون OLED به دلیل نوع طراحی و استقلال در نورپردازی پیکسلها بهترین گزینه برای تماشای مسابقات ورزشی محسوب میشود. حتی در سریعترین حرکات هم، کوچکترین محوشدگی را مشاهده نخواهید کرد.
فناوریهای اختصاصی در تلویزیون هوشمند سونی
رابط کاربری تلویزیون های هوشمند سونی Android TV است که از اغلب پلتفرمهای اینترنتی از جمله نتفلیکس، آمازون و اپل تی وی پشتیبانی میکنند. بهطور معمول هم اغلب کاربران، اندروید را در تلویزیون به سایر سیستمهای عامل ترجیح میدهند. اما گوگل تی وی چندان کاربر پسند نیست. در هر حال از مزیتهای رابط کاربری Google TV دارا بودن پلی استور گوگل است که میتوان از طریق آن، اپلیکیشنهای مختلفی را بر روی تلویزیون سونی نصب کرد. برخی از تلویزیون های سونی از سرویس AirPlay اپل نیز پشتیبانی میکنند. AirPlay پروتکل ارتباط بیسیم اختصاصی است که توسط اپل ایجاد شده و امکان اتصال و پخش بیسیم محتوا را بین دستگاههای مختلف فراهم میکند.
فناوری Motion Clarity در تلویزیونهای LED-LCD سونی استفاده میشود و با قراردادن نواحی مشکی بین فریمها، کیفیت تصویر را افزایش میدهد. علیرغم آنکه این فناوری مشکلاتی هم در اطراف بخشهای سفید تصویر روی پسزمینهی تیره بهوجود میآورد اما تا حد زیادی روشنایی مناطق تاریک تصویر را کم خواهد کرد.
یکی دیگر از فناوریهای جالب در تلویزیون سونی در حوزهی صدا است که در برخی از مدلهای بالارده یافت میشود. با فناوری Acoustic Surface Audio+ صدا بهطور مستقیم از صفحهنمایش پخش میشود و آنچه را که میشنوید با آنچه را که میبینید هماهنگ میکند. تجربهی این فناوری را نمیتوان در قالب کلمات بیان کرد. فناوری Acoustic Surface Audio درست مانند سینما، جهت پخش صدا را شبیهسازی میکند. صدایی که از صفحه نمایش پخش میشود، بهطور دقیق با تصویر منطبق خواهد شد. به این ترتیب صدا نه فقط از طرفین بلکه دقیقا از جایی که شخصیت صحبت میکند شنیده میشود و صدا و تصویر در هارمونی کامل با یکدیگر خواهند بود.
سونی در تلویزیونهای XR سری براویا از فناوری پردازشی اختصاصی به نامCognitive Processor XR استفاده میکند که از هوش شناختی برخوردار است. این فناوری با درک پروسهی دیداری و شنیداری افراد، بهترین کنتراست تصویر را نمایش میدهد. فناوری Voice Zoom نیز صدای مکالمه را تقویت میکند تا هنگام تماشای فیلم و سریال، دیالوگها واضحتر شنیده شوند.
اگر به محتوای 4K دسترسی ندارید، میتوانید ویدیوهای رزولوشن پایین را با وضوح بالاتر تجربه کنید. قابلیتی به نام Upscaling در تلویزیون های سونی وجود دارد که محتوای با وضوح پایین را تا نزدیک به 4K ارتقاء میدهد. در این روش، تصویر با پیکسلهای میانی پر میشود تا فضای خالی را شبیهسازی کند. این فرآیند همیشه دقیق نیست و ممکن است تصاویر تار شده یا رنگ خود را از دست بدهند.
سازگاری تلویزیون سونی با پلی استیشن
با توجه به اینکه کنسول بازی پلی استیشن 5 هم توسط سونی تولید میشود، سازگاری بسیار خوبی با تلویزیون های این شرکت دارد. اگر گیمر هستید و پلی استیشن 5 خریداری کردهاید، میتوانید برای داشتن تجربهای بینظیر از بازی به خرید تلویزیون سونی از سریBRAVIA XR فکر کنید. مدلهایی که از HDMI 2.1 بهره میبرند، توانایی پخش بازی در حالت 4K/120 یا به عبارتی رزولوشن 4K و 120 فریم بر ثانیه را دارند. تلویزیون های سری BRAVIA XR پس از اتصال کنسول و کابل HDMI به صورت خودکار به حالت گیمینگ میروند. اگر گیمر یا اهل بازی نیستید، این قابلیت مزیت مهمی برای شما نخواهد بود و تلویزیونهای با نرخ نوسازی کمتر از 120 یعنی 60 هرتز هم برای پخش برنامههای تلویزیونی کافی هستند. تلویزیونهای 120 هرتز عموما گرانتر هستند.
تاریخچه سونی
کمپانی سونی SONY یک شرکت چندملیتی مستقر در ژاپن است که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی بهشمار میرود. سونی بزرگترین سازندهی کنسول بازی خانگی و بزرگترین ناشر بازیهای ویدئویی نیز محسوب میشود. بخش سرگرمی سونی در حوزهی موسیقی از ناشران بزرگ این صنعت و در حیطهی فیلم و سینما یکی از جامعترین شرکتهای رسانهای است. سونی غیر از تلویزیون، با تولید حسگرهای تصویری هم بخش قابل توجهی از بازار دوربین و لنز را در اختیار دارد. این شرکت پس از اتمام جنگ جهانی دوم و در سال 1946 با 8 کارمند در قالب یک فروشگاه لوازم الکترونیکی شروع به کار کرد. نام این فروشگاه در ابتدا «شرکت مهندسی مخابراتی توکیو» بود که اولین ضبط صوت ژاپنی به نام Type-G را ساخت. موسسان آن بعدها در سال 1958 نام شرکت خود را به سونی تغییر دادند.
اولین تلویزیون ترانزیستوری قابل حمل در جهان را سونی در سال 1960 تولید کرد. این تلویزیون از 23 ترانزیستور و 19 دیود تشکیل شده بود که ابعاد کوچکی داشت. در عصری که تصور بر این بود که تلویزیونها از لوازم اتاق نشیمن محسوب میشوند، این دستگاه برای استفاده شخصی مناسب بود. 8 سال طول کشید تا سونی نخستین تلویزیون رنگی را تولید کرد. اولین محصول سری Trinitron روشنایی بیشتری نسبت به سایر محصولات ارائه میکرد و این نقطه عطفی بود که برتری سونی را در تلویزیونهای رنگی به همراه داشت. غول ژاپنی اولین تلویزیون HD برای مصارف خانگی را در سال 1990 تولید و روانهی بازار کرد. چند سال بعد نیز به سراغ تولید تلویزیون با صفحه تخت و سپس LCD رفت. سونی در سال 2010 اولین HDTV با پشتیبانی از گوگل TV را به بازار عرضه کرد و پس از آن به تولید سری براویا مشغول شد.